الرقاق الفلاحي يعتبر من المخبوزات المشهورة فقط في البلاد التي يوجد بها قدر كبير من الفلاحين فهم يعملون الرقاق بكثرة لوجود اللبن والقشطة والزبدة باستمرار وبكثرة .
بس بامانة طعمه بيكون تحفة ممكن تاكليه بدون اي شئ اخر وبيكون اكثر من طعمه هي رائحته بتكون فوق الخيال لما تشيمي رائحته بعد ما تطلعيه من الفرن وده بيكون بسبب السمنه البلدي واللبن والقشطة ومش بس كدة كمان ده بيكون طري لدرجة انك ممكن تطبقيه وتفرديه بكل سهوله وبساطة .مكونات الرقاق الفلاحى :
– 2 كيلو دقيق .
– نصف كيلو لبن رايب .
– نصف كوب سمنه بلدي .
– نصف كوب زيت .
– ملعقة كبيرة ملح .
– ملعقة صغيرة سكر .
– ملعقة كبيرة خميرة .
– نصف كوب ماء دافئ .
– نصف كوب قشطة .
– القليل من الماء الدافئ .
طريقة تحضير وخبز الرقاق الفلاحى
1 – طريقة العجين :
– في اناء صغير نضع الماء الدافي ونضع عليه الخميرة والسكر ونقلبهم ونتركهم لمدة 10 دقائق .
– في اناء كبير ننخل الدقيق ونضع عليه الملح ونقلبهم ثم نضع اللبن الرايب والخميرة والقشطة والسمنة البلدي والزيت ونقلب الخليط ونعجنه ولو احتاج العجين ماء حتي يكون طري نضيف ماء بالتدريج حتي تكون العجينة طرية ناعمة الملمس ونتركه في الاناء ونغطيها ونضعها في مكان دافئ ونتركها لمدة نصف ساعة.
2 – طريقة التقريص :
ناتي بالعجينة كلها ونقطع منها كور صغيرة في حجم كرة التنس ونضعها علي صينية مرشوشة بالدقيق وبعد الانتهاء من كمية العجين نأخذ كره ونفردها بواسطة النشابة ولكن نضع تحتها القليل من الدقيق وايضا فوقها لعدم اللصق ونفردها حتي تكون رقيقة جدا قدر الامكان.
3 – طريقة الخبيز:
نسخن الفرن قليلا ونضع الرقاق لمدة 15 ثانية ثم نقوم بتعلية النار عليه من الاعلي حتي يتحمر لونه قليلا ويخرج بسرعة ثم يترك ليبرد ثم يؤكل منه بالهنا والشفا وما يتبقي يوضع في الفريزر ونخرج منه علي حسب الطلب.
ملحوظة///// لا يخبز فى فرن البوتاجاز ولكن يخبز فى الافران المنزليه الكبيرة بالغاز