• RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

تابعنا على الفيس بوك

الخميس، 26 نوفمبر 2015

العيش الفلاحي الطري بالطريقة المصرية

0 التعليقات
 

عملي احلي عيش فلاحي واستمتعي بالاكل وكوني محترفة في فنون الاكل والطبخ وكمان المخبوزات اغلب الزوجات بيشتروا العيش من المحلات وبيكسلوا يعملوه في البيت بس دلوقتي تقدري تعملي العيش الفلاحي بكل سهوله وبساطة وبدون تعب وكمان توفير ومش بس كدة في اكلات كتير اوي بنحب اننا نعملها بس الاكلات دي بيكون لازم ناكلها بعيش وطبعا بنكسل نعمل الاكله كلها , لكن دلوقتي تقدري تعملي العيش الفلاحي بكل سهوله وكمان تضعيه في الفريزر لفترات طويلة .
مكونات العيش الفلاحي :

– 2 كيلو دقيق .

– ماء دافئ للعجن .
– ملعقة ملح صغيرة .
– نصف كوب زيت .
– ملعقة كبيرة خميرة .
– نصف كوب ماء دافئ .
– نصف ملعقة صغيرة سكر .

طريقة تحضير العيش الفلاحي :
– في اناء كبير ننخل الدقيق ثم نضيف عليه الملح ويقلب جيدا .
– نضع الخميرة في نصف كوب من الماء الدافئ ونضع عليها السكر ويقلبوا ويتركوا لمدة 10 دقائق .
– ناتي بالدقيق ونضيف ماء قليل بالتدريج ونعجن ثم نضيف الخميرة والزيت ونعجن ونفضل نضع ماء قليل بالتدريح حتي نحس علي عجينة متماسكة ولكن بتكون طريه شوية يعني زي عجين القرص او عجينة الحواوشي او عجينة البيتزا . ونفضل نعجن فيها لحد ما تعمل عرق ( تعنى نيجى نشدها تمط معنا
– وبعد كده نكور العجينة ونغطيها بقطعة من القماش او فوطة نظيفة ونتركه في مكان دافئ لمدة لا تقل عن نصف ساعة .
– وبعد كدة ناتي بلوج من الخشب او صينية كبيرة ونرشها بالدقيق وناتي بالعجين ونقطع منه كور متوسطة الحجم او علي حسب الرغبة ونضعه فوق الصينية ونغطيها بقطعة من القماش ونتركه لمدة 15 دقيقة .
– ثم ثم نرش كمية من الدقيق علي شئ مسطح ونقوم بفرد العجينة ويجب ان يكون العيش مدور بقدر الامكان يعني واحنا بنفرد العجينة نحاوال ان تكون متساوية في السمك ومن الاطراف وتكون مستديرة بقدر الامكان .
– يسخن فرن جيدا ويخبز العيش ونتركه ليبرد وونقدمه والباقي يمكننا ان نضعه في اكياس في الفريزر
ملحوظة /// يخبز العيش فى فرن كبير مش فى فرن البوتاجاز

ضع تعليق

عصمت سرحان