• RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

تابعنا على الفيس بوك

الاثنين، 14 مارس 2016

الطريقة عمل الحمه بل بميا

0 التعليقات
 

المقادير

كيلو او نصف لحمة مسلوقة في ماء وبصلة وورق لوري (غار) وملح

مقادير الطاجن

بصلة متوسطة + 3 سن ثوم

فلفل اسود وورق غار وملح

نص كيلو طماطم

معلقتين صالصة طماطم

نصف كيلو بامية زيرو (حجم صغير)

معلقتين سمن بلدي او بقري

 

 

 

 

الطريقة

 

 

نسلق اللحمة مع ماء وملح وورق غار وبصلة

نحضر طاجين فخار ونغسلة بالماء الحار فقط

نضع السمن والبصل والثوم حتى يصفروا شوية

نتبلهم بالملح والفلفل وورق اللوري ومكعب ماجي

لغاية ما يصفر البصل ما نتركهم يسمر البصل عشان ده مش حلو للصحة

ونضيف الطماطم ونسبكها وبعدها معلقتين الصالصة تكون استوت اللحمة يعني قربت تستوي

نضيفها في الطاجن وفوقها البامية

وندخلها الفرن تقريبا ساعة

ضع تعليق

عصمت سرحان